خرید بهترین برند کابل آنتن ایرانی همواره یکی از دقدقه های اصلی طرفداران شبکه های تلویزیونی بوده که در بستر کابل کواکسیال و آنتن تصاویر را به صورت آنالوگ و دیجیتال دریافت مینمایند. کابلی که در شرایط گوناگون آب و هوایی هیچ گونه پارازیت و نویزی را در تصویر ایجاد نکند و لذت تماشای تصاویری بدون فریز یا Pixelation را برای مخاطب فراهم نماید. اما خریدار با مراجعه به بازار فروش سیم و کابل متوجه طیف گسترده ای از کابل های کواکسیال با برند های گوناگون میشود که در نگاه اول ممکن است کمی گیج کننده باشد. گذشته از آن، این کابل ها خود به ده ها خانواده مختلف تقسیم میشود و تقریباً عموم فروشندگان نیز ادعا میکنند که محصول ارائه شده توسط آن ها یک کابل آنتن ضد پارازیت است. در مقاله بهترین کابل آنتن کواکسیال ایرانی اطلاعات زیادی را بیان کرده ایم تا خریداران با آگاهی کامل نسبت به انتخاب نوع کابل و برند آن در هنگام خرید اقدام نمایند.
موضوعات مقاله بهترین برند کابل آنتن ایرانی به شرح زیر میباشد:
- کابل آنتن کواکسیال چیست؟
- معرفی انواع کابل آنتن کواکسیال
- کابل آنتن 4/5C-2V چیست؟
- یک کابل آنتن خوب چه ویژگی هایی دارد؟
- معرفی بهترین برندهای کابل آنتن در ایران
- مواردی که باید در هنگام خرید کابل آنتن به آن توجه کنید.
- کدام برند کابل آنتن را توصیه میکنید؟
- سوالات متداول در خصوص کابل کواکسیال آنتن
کابل آنتن کواکسیال چیست؟
کابل آنتن کواکسیال (به انگلیسی: Coaxial Antenna Cable) به گروهی از کابل های انتقال سیگنال های رادیویی و تلویزیونی گفته میشود که از یک مغزی مسی به جهت انتقال دیتا استفاده مینمایند. این هادی به وسیله یک عایق تحت پوشش قرار میگیرد تا میدان های مغناطیسی موجود در اطراف کابل، اختلالی در عبور سیگنال ها برای هادی ایجاد نکند. اما عایق به تنهایی قادر به دفع تمامی اختلالات موجود در اطراف کابل نیست که به همین دلیل، تولید کنندگان از انواع مختلفی از شیلدها به همراه فویل در تولید کابل آنتن استفاده مینمایند. به همین علت است که در هنگام ارتباط شیلد کابل کواکسیال با مغزی مسی عملکرد کابل به صورت کامل مختل میشود. زیرا شیلد که عامل دریافت تمامی پارازیت ها در طول مسیر کابل است در هنگام ارتباط با مغزی، کلیه پارازیت ها را به هادی مسی منتقل مینماید و سبب قطع ارتباط کامل کابل میشود.
انواع کابل کواکسیال
کابل های کواکسیال در بازار به انواع مختلفی تقسیم میشوند. علت این گستردگی و تنوع را میتوان کاربری های گوناگون آن در حوزه های مختلف دانست. در واقع علاوه بر استفاده از این دسته از کابل ها به عنوان کابل آنتن، در دوربین های مدار بسته و همچنین بسیاری از کابل کشی های مخابراتی نیز از کابل های کواکسیال استفاده میشود. کابل RG6، RG56، RG57، RG58 و RG59 از جمله کابل های پرفروش و معروف کواکسیال در بازار هستند. تفاوت کابل های کواکسیال با یکدیگر در میزان ضخامت هادی، ساختار شیلد و میزان مسافتی است که در طول یک مسیر قادر به پشتیبانی از آن هستند. عبارت آر جی در کابل های کواکسیال مخفف Radio Gauge به معنی تبادلگر رادیویی است. خوب است بدانید که کابل آنتن تنها یک نوع از ده ها مدل کابل کواکسیال موجود در بازار است.
انواع کابل کواکسیال با کاربری ها و امپدانس های مختلف عبارت است از:
- RG6
- RG11
- RG56
- RG57
- RG58
- RG59
- RG213
- کابل کواکسیال ترکیبی
- کابل کواکسیال Hard Line
- کابل کواکسیال Triaxial
- کابل کواکسیال Rigid line
انواع کابل آنتن تلویزیون
در میان ده ها مدل از کابل های کواکسیال، گروه معدودی از آن ها قابلیت استفاده به عنوان کابل آنتن تلویزیون را دارند. کابل آنتن تلویزیون به خانواده ای از کابل های کواکسیال گفته میشود که دارای امپدانس 75 اهم هستند. امپدانس در کابل های کواکسیال به میزان مقاومتی گفته میشود که کابل در برابر جریان متناوب از خود نشان میدهد. هرچه میزان امپدانس کابل کواکسیال از 75 اهم بیشتر شود، تصاویری با اشباع رنگی بالا به صورت غیر طبیعی دریافت میشود و هرچه این میزان کاهش یابد، تصاویر دارای تاری بیشتر و بی رنگ تر نمایش داده میشوند. به همین علت استاندارد ترین کابل کواکسیال برای آنتن، کابل های 75 اهم هستند. به طور معمول کابل های آنتن 4/5C-2V و کابل های RG6 از مناسب ترین گزینه ها به جهت استفاده در مصارف خانگی و سازمانی به عنوان کابل آنتن مورد استفاده قرار میگیرند. این کابل ها قابل استفاده برای دریافت تصاویر 4K و تلویزیون های HD و Ultra HD است که به دلیل ضخامت بالای هادی مسی و بهره مندی از شیلد با تراکم بالا امکان انتقال تصاویر با حداکثر کیفیت را امکان پذیر می نماید.
کاهش امپدانس کابل سبب تاری تصویر و افزایش آن سبب اشباع رنگ میشود.
کابل آنتن 4/5C-2V
کابل 4/5C-2V رایج ترین نوع کابل کواکسیال باکیفیت است که از عایقی از جنس فوم پلی اتیلن و هسته مرکزی مفتولی مسی در ساختار آن استفاده میشود. این کابل ها با نام دیگری همچون “کابل آنتن صادراتی” نیز در ایران شناخته میشوند که اولین بار برند صنایع کابل کرمان از فوم پلی اتیلن در ساختار کابل آنتن استفاده نمود. استفاده از فوم PE نخستین بار زمانی که استفاده از عایق های پلاستیکی در کابل های کواکسیال مرسوم بود سبب دفع حداکثری میدان های مغناطیسی و کسب استاندارد JIS-C-3501 توسط برند کرمان گردید که پس از آن بسیاری از شرکت های داخلی نیز از این متریال به جهت عایق سازی هادی استفاده نمودند.
کابل کواکسیال 4/5C-2V یعنی چه؟
- 4/5: به میزان ضخامت فوم دی الکتریک بر روی هادی گفته میشود که معادل 4/5 میلی متر است.
- C: اشاره مستقیم به امپدانس 75 اهم کابل کواکسیال است که به صورت حرف اختصاری C نمایش داده میشود.
- 2: این عدد از حروف اختصاری است که به معنی استفاده از فوم پلی اتیلن به عنوان عایق کابل است.
- V: اشاره به استفاده از شیلد بافته شده مسی در ساختار کابل دارد.
کابل آنتن RG6
کابل آنتن RG6 یک نسخه بهبود یافته از کابل های کواکسیال 4/5C-2V است که از هادی مسی با ضخامت بالاتر، عایق ضخیم تر و همچنین تجهیز آن به شیلد مسی متراکم و فویل آلومینیومی است. این کابل به دلیل بهره مندی از شیلد بسیار متراکم، عملکرد بسیار مطلوبی را در زمینه انتقال امواج تلویزیونی ارائه میدهد که در بسیاری از هتل ها و محل هایی که نیاز به خرید باکیفیت ترین کابل آنتن را دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. کابل آنتن RG6 را میتوان غول کابل های کواکسیال آنتن دانست که در صورت استفاده از آن هیچ گاه عملکرد نامطلوبی برای مصرف کننده ایجاد نخواهد کرد.
یک کابل آنتن خوب چه ویژگی هایی دارد؟
با توجه به حضور برندهای مختلف در بازار در زمینه تولید کابل کواکسیال، بسیاری از خریداران در هنگام انتخاب برند و اینکه آیا کابل باکیفیت است یا خیر دچار مشکل میشوند. علاوه بر آنکه در ادامه این مقاله به معرفی برندهای مطرح تولید کابل آنتن باکیفیت میپردازیم، در اینجا قصد داریم به معرفی ویژگی های یک کابل آنتن خوب بپردازیم.
ویژگی های یک کابل آنتن مرغوب عبارت است از:
- از مس خالص در هادی و شیلد آن استفاده شده است.
- جنس عایق یا روکش قرار گرفته بر روی هادی از فوم پلی اتیلن است.
- دارای شیلد مسی ساده یا قلع اندود با بافت متراکم است.
- امپدانس کابل آنتن باکیفیت به مقدار 75 اهم است.
- ضخامت هادی مسی آن 1 تا 1.2 میلی متر مربع است.
- جنس روکش آن از PVC یا پلی اتیلن باکیفیت است.
- دارای استاندارد های معتبر نظیر TUV، BS، JIS و ISIRI است.
برندهای معتبر کابل آنتن کواکسیال
تقریباً تمامی تولید کنندگان سیم و کابل در ایران محصولی را تحت عنوان کابل آنتن به بازار عرضه مینمایند. برخی از این برند ها به دلیل سابقه طولانی مدت در زمینه تولید محصولات باکیفیت به عنوان نامداران این حوزه شناخته میشوند. توجه فرمایید که نامبردن از اسامی زیر به معنی عدم کیفیت سایر برند ها نیست و ما تنها قصد داریم به معرفی معروف ترین برندهای کابل آنتن در بازار بپردازیم.
بهترین برندهای کابل آنتن کواکسیال ایرانی در بازار:
- کابل آنتن کرمان صادراتی
- کابل آنتن خراسان افشارنژاد
- کابل آنتن کواکسیال سیمکو
- کابل آنتن کواکسیال سیمیا
- کابل آنتن کواکسیال مغان
- کابل آنتن کواکسیال یزد
- کابل آنتن کواکسیال همدان
کابل آنتن صادراتی کرمان
شرکت صنایع کابل کرمان (Kerman Cable Ind.co) به عنوان یکی از قدیمی ترین تولید کنندگان و معروف ترین برندهای انواع کابل مخابراتی در ایران است. یکی از محصولات پرفروش این شرکت کابل آنتن صادراتی کرمان است که به دلیل بهره مندی از مس خالص و مواد مرغوب در تولید آن از فروش بسیار بالایی برخوردار است. طول عمر بالا و بهره مندی از استانداردهای معتبر بین المللی نظیر KEMA و JIS توسط این شرکت از جمله دلایلی است که عموم مردم حتی این شرکت را با محصول معروف آن یعنی کابل آنتن صادراتی میشناسند. در بازار برق ایران برند های زیادی با پسوند و پیشوند کرمان حضور دارند اما قدیمی ترین آن ها صنایع کابل کرمان و کاویان است. کابل RG6 کرمان نیز یک نمونه بالاتر از کابل آنتن صادراتی این برند است که دارای روکش پلی اتیلن مشکی رنگ و شیلد با تراکم بالا است. همچنین ضخامت هادی این محصول نیز از نمونه صادراتی بالاتر است که همین امر سبب افزایش بازدهی آن گردیده است.
کابل آنتن کواکسیال خراسان افشارنژاد
شرکت صنعتی الکتریک خراسان افشارنژاد (Khorasan Electric Ind.co) یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان انواع سیم و کابل برق فشار ضعیف در ایران است که کیفیت محصولات تولیدی آن زبان زد خاص و عام است. برند افشارنژاد یکی از شرکت های سرسخت در زمینه کنترل کیفیت محصولات است که همین امر نیز سبب موفقیت آن در ایران گردیده است. استفاده از مس خالص و فوم پلی اتیلن نیز در تولید کابل آنتن این برند معتبر نیز دیده میشود و کابل های کواکسیال آن به عنوان یکی پرفروش ترین محصولات این شرکت شناخته میشود. کابل آنتن کواکسیال خراسان افشارنژاد مجهز به روکش ضد UV است که در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید میتواند امواج فرابنفش را به خوبی دفع نماید و مانع از پوسیدگی روکش آن شود. محصول این شرکت نیز دارای امپدانس 75 اهم میباشد.
کابل آنتن کواکسیال سیمیا
برند سیمیا (Simia) یکی از شرکت های شناخته شده در زمینه تولید انواع سیم و کابل برق فشار ضعیف در ایران است. برندی که به دلیل بهره مندی از استانداردهای متعدد کیفی و تجهیزات مدرن سیم و کابل امروزه به عنوان یکی از بهترین برند های سیم و کابل شناخته میشود. یکی از کابل های آنتن پرفروش بازار متعلق به برند سیمیا است که از آن به عنوان کابل آنتن استفاده میشود. کابل آنتن ابهر مطابق با استانداردهای روز جهانی با بهره گیری از مس خالص و شیلد متراکم تولید میشود و دارای امپدانس 75 اهم میباشد.
کابل آنتن کواکسیال سیمکو
یکی از باکیفیت ترین کابل های آنتن کواکسیال در بازار مربوط به شرکت سیم و کابل سیمکو (SIMCO) است. تراکم بالای شیلد ساخته شده از مس خالص به وضوح در این کابل دیده میشود. کابل آنتن سیمکو نیز از نوع 4/5C-2V است که مناسب برای دریافت سیگنال های تلویزیونی بدون نویز و پارازیت میباشد. خوب است بدانید که سیمکو به عنوان یکی از شرکت های صاحب نام در زمینه تولید انواع سیم و کابل برق فشار ضعیف، فشار متوسط و فشار قوی در ایران است که سالانه حجم زیادی از تولیدات خود را به سایر کشورها صادر مینماید.
کابل آنتن کواکسیال مغان
برند مغان (Moghan) نیز یکی از شرکت های قدرتمند تولید کننده انواع کابل فشار ضعیف، فشار متوسط، فشار قوی و همچنین انواع کابل های مخابراتی کواکسیال، تلفن و شبکه مسی است. این شرکت نیز یکی از تولید کنندگان خوب کابل های کواکسیال و آنتن است که تمامی سیم و کابل های این برند مطابق با استانداردهای روز دنیا تولید میشود. میزان خلوص بالای مس و همچنین استفاده از شیلد با کیفیت بالا در تولید کابل آنتن کواکسیال 75 اهم برند مغان به خوبی دیده میشود. شرکت سیم و کابل مغان یکی از پیشرفته ترین خطوط تولید سیم و کابل را در اختیار دارد.
کدام برند کابل آنتن بهتر است؟
بسیاری از خریداران زمانی که فروشنده یک محصول را با چند برند پیشنهاد میدهد این سوال را مطرح میکنند که اگر خودتان باشید بین این برند ها کدام یک را انتخاب میکنید؟ در پاسخ باید بگوییم که انتخاب بهترین برند کابل آنتن ایرانی در میان شرکت های صدر نشین تولید سیم و کابل همانند انتخاب یک خودرو از شرکت بنز و بی ام و کمی سخت است. از لحاظ کیفیت تمامی برند های ذکر شده دارای تمامی استاندارد های جهانی هستند و شرکت های نامبرده در حوزه تولید سیم و کابل همگی صاحب نام هستند. اما به هر حال اگر خودمان روزی قصد خرید کابل آنتن را داشته باشیم از میان کابل آنتن کواکسیال خراسان افشارنژاد، کابل آنتن صادراتی کرمان و کاویان و کابل آنتن برند سیمکو یکی را انتخاب میکنیم. انتخاب این برندها هم دلیلی بر کیفیت بهتر آن ها از دیگر برند های ذکر شده نیست. تنها دلیل آن سابقه طولانی مدت سه شرکت ذکر شده میباشد که در مقایسه با دیگر همکاران کمی بیشتر است.
مواردی که باید در هنگام خرید کابل آنتن به آن توجه کنید:
- یک برند معتبر را به جهت خرید کابل آنتن انتخاب کنید.
- به نام کامل برند توجه کنید و از خرید برندهایی با نام های مشابه با پسوند و پیشوند بپرهیزید.
- به امپدانس 75 اهم کابل کواکسیال توجه نمایید. امپدانس کابل آنتن استاندارد 75 اهم است.
- کابل های RG6 عملکرد بهتری در مقایسه با کابل های آنتن معمولی دارند.
- به ضخامت مغزی مسی و تراکم شیلد کابل توجه ویژه داشته باشید.
- در صورتی که قرار است از کابل آنتن در بیرون از ساختمان استفاده شود از کابل های OUTDOOR با روکش PE یا پلی اتیلن استفاده نمایید.
- از فروشنده فاکتور فروش معتبر دریافت کنید.
سوالات متداول در خصوص کابل آنتن کواکسیال
کابل آنتن کواکسیال چیست؟
به گروهی از کابل های انتقال سیگنال های مخابراتی گفته میشود که با اتصال آن به انواع آنتن، دیش مخابراتی و تجهیزات دریافت سیگنال، میتوان تصاویر را دریافت نمود.
بهترین برند کابل آنتن کواکسیال در بازار چیست؟
کابل آنتن صادراتی کرمان، خراسان افشارنژاد، سیمکو، سیمیا، یزد، مغان و همدان از جمله برند های مطرح کابل آنتن در ایران میباشند.
حداکثر طول کابل آنتن تلویزیون چند متر میتواند باشد؟
به جهت انتقال تصاویر 4K و HD 1080P حداکثر طول آنتن به جهت دریافت تصویر با وضوح بالا 50 متر باشد. این متراژ برای دریافت تصاویر تلویزیون ها به وسیله رسیور دیجیتال یا آنتن آنالوگ، 400 متر میباشد. هرچه طول کابل کواکسیال افزایش یابد افت سیگنال بیشتر و کاهش کیفیت در تصویر پدیدار خواهد شد.
از کجا بفهمیم که یک کابل آنتن باکیفیت است؟
استفاده از مس مرغوب در هادی و شیلد با ضخامت استاندارد و توجه به برند کابل آنتن میتواند سبب خرید یک محصول باکیفیت گردد.
کابل آنتن کواکسیال 4/5C-2V یعنی چه؟
عبارت 4/5 یعنی ضخامت عایق کابل آنتن معادل 4/5 میلی متر است. C به معنی امپدانس 75 اهمی کابل است. 2 اشاره به جنس عایق کابل یعنی فوم پلی اتیلن دارد و V به معنی استفاده از شیلد بافته شده بر روی عایق است.
تفاوت کابل RG59 و RG6 چیست؟
کابل کواکسیال RG59 هادی نازک تری در مقایسه با کابل RG6 دارد. از کابل RG59 در مسافت های کوتاه تا 229 متر و فرکانس های پایین استفاده میشود در حالی که کابل RG6 استاندارد قادر به پشتیبانی از متراژ 305 متر و قادر به فعالیت در فرکانس های بالا میباشد. از کابل RG59 در مدار دوربین مدار بسته و از کابل RG6 در مدار آنتن تلویزیون استفاده میشود.
تفاوت کابل آنتن مشکی و سفید چیست؟
کابل آنتن مشکی به جهت استفاده در محیط های بیرون از ساختمان طراحی میگردد. این کابل ها به دلیل بهره مندی از روکش پلی اتیلن مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف نظیر باران و برف یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید را دارد. کابل های آنتن سفید به جهت استفاده در داخل لوله و محیط های داخل ساختمان طراحی میگردند.
علت برق دار شدن سیم آنتن چیست؟
علت این امر میتواند نشت جریان برق از تجهیزاتی نظیر رسیور یا تلویزیون باشد که کابل آنتن به آن ها متصل است.
چه کار کنیم که کابل آنتن نویز و پارازیت نداشته باشد؟
تا آن جایی که امکان دارد از طول کابل آنتن بکاهید و از لوپ نمودن و گرد کردن آن در یک محل بپرهیزید. همچنین از گرفتن انشعاب و اتصالات غیر استاندارد خودداری نمایید. توجه فرمایید که مغزی در هیچ یک از طرفین کابل به شیلد متصل نباشد. اتصال یک تار مسی شیلد به مغزی میتواند سبب اختلال در عملکرد کابل گردد.